Skip links

Over mij

Duurzaam bouwen is mijn passie! De bouw sector is een grote sector van veel materiaal gebruik en heeft daarmee een grote impact op mensen en milieu. Bouwmaterialen worden gemaakt op basis van (nieuwe) grondstoffen, getransporteerd en na de life cycle voor 95% opnieuw ingezet, echter gaat het vaak niet om hergebruik op hetzelfde niveau. Ik zet mij met Stapper Duurzaam Advies in om versneld meer duurzame materialen in de bouw te krijgen, in lijn met de klimaatdoelstellingen.

Ik maak gebruik van de IMPACT!©-methode, omdat er meer nodig is dan alleen technologie voor een transitie naar meer circulaire biobased materialen in de bouw infra.

IMPACT! staat voor:
Innovatie – Ondersteuning bij ontwikkelingen van biobased materialen bijv. fast track LCA/MKI/Ashby methode voor ondernemers
Media – Voorlichting, presentaties, workshops, gastcolleges, inspiratie sessies, trainingen, white paper voor diverse doelgroepen
Participatie – Ketenregie, organisatie van events en seminars in het domein van circulair biobased bouwen
Advies – Circulaire biobased kansen voor bouw/infra applicaties, verkenningen van de mogelijkheden, inhoudelijke vraagstukken omtrent CO2 reductie.
ACT – Ontwikkelen, realiseren en directie voeren op biobased bouw/infra projecten.
!; Feedback, cross-overs en ambities bijstellen.

Na de opleidingen bouwkunde en bedrijfskunde ben ik sinds 2012 zzp’er en directeur van Stapper Duurzaam Advies. Daarnaast ben ik bestuurslid van de stichting Natuurvezel Applicatie Centrum, coördinator van het Cluster groen (ver)bouwen van de Biobased Delta en partner in het Grondstoffen Collectief Almere.

SDA is een innovator en adviseur binnen de scope van biobased (ver)bouwen. Mijn missie is het vergroenen van de bouwwereld aan de hand van het realiseren van meer biobased bouw en infra projecten. Wil jij jouw bouw of infra projecten vergroenen? Neem gerust contact met mij op!

Esther Stapper


Beyond your comfort zone, innovation starts.

Bekijk projecten
Samenwerken?